Monday, October 31, 2016

Helse og naturterapi: Hvordan kan vi sette kroppen vår ut av likevekten ?


Vi mennesker, er faktisk i stand til det ! å sette den fantastiske kroppen vår i ulage og ut av balanse/likevekt.Tenkt at vi bare har en kropp men likevel oppfører vi oss
som om vi har noen reservedeler på lager? Det kan høres ut at jeg maser og er moralister, men det er ikke meningen. Jeg er bare realistisk mht. helse, og maser litt på meg-selv. Har sett alt for mye lidelser, inkludert min egen kropp. Alt for mange mennesker som kunne ha unngått slike lidelser. Men vi er som sagt..bare mennesker, og vi gjør feil. Men det jeg ønsker å si er : Ikke gjør den samme feilen om og om igjen, gjør noe annerledes, er du snill, i riktig retning. Målet er å få en sunnere kropp og gladere liv. For å komme i mål, trenger vi en stor porsjon selv-disiplin og tålmodighet, selv-respekt og ikke minst ærlighet mot oss selv, 

 (Er for gammel til å ikke ta hensyn, det er for dumt ved å ikke tenke i den retning ! )

Gjennom det meste av livet holder den menneskelige landsbyen seg ren og fin uten anstrengelse, den håndterer alt vi slenger i den. Men etterhvert som vi blir eldre, begynner virkningen av usunn livsførsel å bli merkbar. Hvis det ene renseanlegget er overanstrengt, må andre organer overta og gjøre sitt beste, og hele systemet blir satt ut av likevekt.
Hva skjer da?
Giftstoffer hoper seg opp i vevet og fører til sykdom - ofte som direkte forgiftningsykdommer som hodepine, forstoppelse, leddsykdommer og hjerte- og karsykdommer, eller infeksjoner i forgiftet vev. 
Høres det logisk ut for deg ? Det gjør det for meg og har følt det på kroppen, etter som jeg er blitt eldre.

"Du blir hva du spiser" - sies det ! 


karmahoroskop.no
Jeg gir deg en oppgave. Prøv å gå systematisk i verk og begyn å undersøke din egen livstil, hva gjør du og hva spiser du til daglig. Hva er dine plager, symptomer, hva skjer med huden, magen? Tror du det er sammenheng mellom det du spiser og det du er blitt, (vekten går opp eller ned, huden  blir tørrere,  eller får utslett, magen er full av luft, nattesøvnen  blir vanskeligere osv. ) Finn ut og sammenligne tilstandene før og nå. Hva skjer nå med den nye livstilen din, også mht. til din alder kontra det du var med den samme livstilen ( men du var noen år yngre). Eller da du var mer forsiktig med mat, og nå, med den stressende livstilen din med jobb og andre ting og grunnet liten tid, tyr du til halv-fabrikat mat som pizza eller noe lignende, bare for å ta et eksempel? Hva har du oppdaget ? Prøv å være din egen detektiv og finne ut hvordan ting henger sammen! Ta noen notater underveis.

"Alt henger sammen " !

(med fortsettelse..)




No comments:

Post a Comment